Grunnleggende oppsett av utgående SMS i Cube

Hvilke innstillinger er tilgjengelig for å sette opp utgående SMS

Hvor kan jeg sette opp SMS i Cube?

sms_seuup_menu

Du kan sette ulike innstillinger for SMS for hvert enkelt oppdrag, og derfor finner du dette under Oppsett/SMS i oppdrags menyen.

Aktivér SMS for oppdraget

Nye oppdrag har i utgangspunktet ikke aktivert SMS, og du må derfor aktivere SMS før du kan endre de andre innstillingene.

sms_setup-1

Hvis du bare skal sende SMS ut, for eksempel for å informere om at du har ringt eller sende informasjon til kunder, trenger du ikke å gjøre innkommende SMS tilgjengelig. sms_setup_2

Hvis du vil at kundene skal svare på de SMS'ene du sender, kan du ikke angi en tekststreng som avsender (det går ikke an å svare på SMS fra en slik avsender).

Angi avsender

Du kan selv velge hva som skal stå som avsender på utgående SMS. Her står du i utgangspunktet fritt til å velge blant avsendernavn som du har lov til å bruke, med noen begrensninger:

• Du kan maksimalt bruke 11 tegn (inkludert mellomrom) og minst 3 tegn.
  • Du kan bare bruke tekst og tall, altså ikke spesialtegn, og det er ikke lov med Æ, Ø og Å (må være A-Z eller a-z)

Du kan også angi et mobilnummer her, hvis du vil at kunden skal svare/ringe tilbake. Dette vil fungere best hvis du bruker et personlig visningsnummer for å ringe ut pr oppdrag og da bruker det samme visningsnummeret for SMS, noe som svært sjeldent skjer. Vi anbefaler at du bruker en tekststreng for rene utgående SMS og Cube sine dedikerte SMS-avsendernummer for å håndtere innkommende SMS i stedet.