Innkommende SMS

Alt du trenger å vite om mottak av innkommende SMS i Cube.

• Oppsett og valg av nummer som Cube kan motta meldinger fra
  • Automatisk innlesing og endring av kundetilstand bsaert på en definert liste med  godkjente svar
  • SMS Inbox og manuell behandling av innkommende SMS
  • SMS Inbox Archive

Håndtering av innkommende SMS

For at en kunde skal kunne svare på SMS som du sender fra Cube, må du bruke et forhåndsdefinert 14-sifret eller 8-sifret nummer. Hvis du ikke har noen slike tilgjengelig, kan du bestille nummer via dette skjemaet

Når du hekter et slikt 14-sifret nummer ("SMS-nummer") på et oppdrag knytter du samtidig nummeret og oppdraget sammen. Du bør derfor ikke bruke det samme nummeret på et annet oppdrag samtidig, fordi Cube da vil slite med å finne ut hvilken kunde i hvilket oppdrag den utgående SMS'en er knyttet til. Bruk av samme nummer på andre dataeiere er mindre problematisk, men det er alltid en sjanse for at det samme telefonnummeret finnes i ulike dataeiere.

Screenshot_20221019-221957

SMS fra slike SMS-nummer kan altså besvares, og det brukes vanligvis i sammenheng med SMS-flyt, der man gir Cube beskjed om å lytte etter visse godkjente svar fra kunden som igjen kan trigge registrering av et annet utfall. Man kan imidlertid også ha et rent manuelt SMS-mottak i SMS Inbox, der alle SMS som ikke lar seg behandle automatisk havner.

SMS-Innboks

Hvis et svar kommer inn til et SMS-nummer og det ikke lar seg behandle automatisk (eksempelvis hvis man har angitt "OK" som det eneste godkjente svaret og kunden svarer "Okei") eller hvis Cube ikke klarer å identifisere hvilken utgående SMS meldingen er et svar på, vil svaret havne i SMS-Innboksen.

I eksempelet har kunden svart "Heisann". Uansett om "Heisann" hadde vært et godkjent svar i en SMS-flyt, vil denne måtte behandles manuelt fordi det samme SMS-nummeret er brukt i mange ulike oppdrag ("Mulige oppdrag"). Cube vet altså ikke sikkert hvor den utgående SMS'en ble sendt fra, og dermed må du hjelpe til.

Ved å trykke på "Håndter.." vil du få muligheten til å koble svaret fra kunden inn på riktig kundekort i Cube.

Du kan som vanlig bruke søkefeltet øverst til høyre til å hjelpe deg med å finne riktig kunde i riktig oppdrag. Når du har funnet riktig kunde, trykk "Velg" for å koble det innkommende svaret fra kunden inn på det riktige kundekortet.

Du vil deretter bli tatt til kundekortet du valgte, og vil finne den innkommende SMS'en på kundekortet som en "Mottatt SMS".

SMS'en vil nå også forsvinne fra SMS Innboks da den er ferdigbehandlet.

Merk at SMS-flyten ikke vil regne manuelt behandlede SMS-svar som godkjente svar. Hvis du for eksempel hadde "Heisann" som godkjent svar, og problemet var at du måtte koble kunden manuelt inn til riktig oppdrag som over, ville ikke SMS-flyten ta hensyn til dette. Du må dermed registrere "neste utfall" selv. Dette gjelder oftest avvik i forbindelse med salgsbekreftelser (kunden skal svare bekreftende på en utgående SMS).