Hvilke krav har Cube Dialer til utstyr og infrastruktur?

Teknologien i Cube Dialer har noen krav for å fungere. Denne artikkelen beskriver hva som må være på plass hos deg for at du skal få en effektiv telefoniløsning.

Innledning

Cube Dialer er et internettbasert telefonisystem (IP Telefoni/VOIP) som baserer seg på underliggende skytjenester for å fungere. Det er noen krav som må oppfylles for at oppkobling og lydkvalitet skal bli optimal.

1. En kraftig nok PC til å laste og kjøre web-klienten (nettleseren)

Vi anbefaler en PC med minst 8 GB minne og en moderne prosessor (fra 2018 eller nyere)

2. En oppdatert nettleser med lov til å bruke mikrofonen

Vi anbefaler (og tester for) Google Chrome - siste versjon.

Husk også at nettleseren må gis tillatelse til å bruke mikrofon og høyttaler - dette spør Cube Dialer alltid om ved første forsøk på å ringe, men det kan være innstillinger i din nettleser som alltid forbyr denne typen spørsmål. I Chrome vil du finne disse innstillingene mellom hjem-knappen og adressefeltet.

3. Eventuell brannmur i nettverket må ha åpnet følgende porter

Flere av våre kunder har sikringsmekanismer i sitt nettverk som hindrer ukjente/ikke forhåndsgodkjente nettsteder å ha fortløpende kontakt med innsiden av brannmuren. Dette må tillates for at Cube Dialer skal fungere. Her kommer en teknisk beskrivelse som gjerne kan videresendes til din IT-avdeling:

Please make sure that all IP addresses behind the following domains are accessible via TCP port 443:

We also recommend opening port 443 UDP for these domains, as this allows the use of the faster QUIC protocol.

For telephony (voice streams), UDP ports 16384 to 32768 must be opened for symmetrical data traffic to all IP addresses under the following domain:
*.voip.24dial.com

If your firewall is not yet cloud-enabled, i.e. does not support wildcard FQDN for filtering on layer 3, for most firewalls it is possible to enable this functionality with a DNS-based firewall proxy.

4. En god og stabil internettforbindelse

Tilgang på høyhastighets internett er sentralt for de fleste, men det er ikke alltid kapasiteten eller båndbredden som er utfordringen når man opplever problemer. Ustabil tilkobling internt på ditt nettverk eller på spesifikke arbeidsstasjoner er ofte årsak til såkalt "pakketap", som kan medføre dårlig eller hakkete lyd eller i verste fall brutte samtaler. Dette kan i de fleste tilfeller ikke vi gjøre noe med, men har noen tips.

Verktøy for å måle nettverksforbindelse

Vi har tilgang på en nettjeneste som kan måle nettverkskvaliteten over tid. Denne finner du på https://netcheck.dialfire.com.

Velg den serveren som du har valgt under Telefoni/Innstillinger (standard i Norden er Sweden II) og la programmet kjøre over tid på de(n) arbeidsstasjonen(e) som eventuelt opplever problemer med lydkvalitet eller brudd.

Kablet er bedre enn trådløst

Veldig mange eksterne faktorer påvirker trådløse overføringer, og dette gjelder både nettverkstrafikk og lyd. Vi anbefaler kablet forbindelse til router for å gi Cube Dialer best mulig forutsetninger for å levere trafikken helt frem, og kablet headsett for best mulig lydoverføring.

QOS

Det er ikke uvanlig at det er "mange om beinet" når det kommer til trafikken på ditt lokale nettverk. Strømmetjenester og nettsider med mye sanntidsoppdateringer ber kontinuerlig om å bli prioritert for å komme fra internett til dine arbeidsstasjoner, og for å sikre at telefontrafikken får komme først i køen er det lurt å angi at denne alltid skal ha første prioritet i innstillingene på din lokale infrastruktur. Dette kalles QOS-innstillinger (Quality of Service)