SMS maler og manuell utsending av SMS fra kundekort

Hvordan oprette SMS maler og bruke disse ved manuell utsending av SMS fra kundekort

SMS-maler

Når du har aktivert SMS og angitt en avsender, kan du begynne å lage maler som brukere kan velge mellom når de skal sende SMS fra Kundebildet.

sms_template_overview

Disse malene kan redigeres av brukeren før de sendes, så det er mulig for brukere å gjøre tilpasninger på disse før de går ut til kunden.

Når du oppretter en ny mal, gir du den et navn og et innhold.

sms_template_edit
Du kan også flette informasjon fra felter på kundekortet.

Velg først det feltet du vil flette inn, så trykker du på "kopier flettefeltet til utklippstavlen". Nå har du en referanse til et felt på kundekortet i utklippstavlen som du kan sette inn der du synes det passer.

Når du lagrer malen, blir den tilgjengelig fra Kundebildet og kan velges av brukere der.

Merk at hvis et flettefelt er tomt eller mangler, vil brukeren som prøver å sende SMS'en få en feilmelding.

Det kan være lurt å teste slike maler med fiktive kundekort på et oppdrag og en dataeier som du kun bruker til dette formålet. Legg for eksempel inn en kunde med ditt eget mobilnummer på et oppdrag på en egen dataeier, og prøv deg fram.

Utsending av SMS fra kundekort

Når SMS er slått på i oppdraget så vil agentene se et SMS ikon til venstre for telefonnummeret på kundekortet.

Klikk på dette vil gi mulighet for å velge mellom malet, samt redigere meldingen som blir generert.

Hvis det er flere maler tilgjengelig vil de bli presentert i en nedtrekksliste.

Trykk på "Send" sender SMS umiddelbart og logger dette i kundens historikk på oppdraget.