Hva er nytt i Cube 01.09.2024?

I denne oppdateringen kommer det mange forbedringer og justeringer i vårt brukergrensesnitt, samt at vi introduserer Tjenestekatalog for alle Cubes. Les videre for mer info.

Når skjer oppdateringen?

Oppdateringen blir gjennomført fredag kveld 31.09.2024 og Cube blir utilgjengelig i inntil 1 time mens arbeidet pågår.

De viktigste endringene

Tjenestekatalog

Som en forberedelse for ny funksjonalitet knyttet til rapportering introduserer vi nå Tjenester i Cube. Tjenester og Tjenestekatalogen er beskrevet nærmere i en egen artikkel

Justeringer i grensesnitt

Navigasjon

Toppmenyen er endret og er nå ensfarget og med litt bedre plass til nye menyelementer som kommer i løpet av høsten.

I tillegg er "brødsmulene" endret og dukker nå opp i en egen menylinje under toppmenyen når du er inne på oppdrag eller dataeiere.

Undermenyene er endret til en mer knappelignende form og fungerer ellers likedan som før.

Spillerinn2024-08-28102755-ezgif.com-video-to-gif-converter

Nye farger

Det er gjort en hel del endringer i fargevalgene rundt om kring i Cube. Hovedhensikten med disse endringene er å oppnå bedre lesbarhet, enklere navigering og mer intuitive valg

Kundeflyt/workflows

En endring som vil merkes over hele Cube, er de nye fargene i Kundeflyt/workflows.

Spillerinn2024-08-28121329-ezgif.com-video-to-gif-converter

Den tidligere lysegrønne "Annen fremdrift"-fargen har altså blitt grå, mens de andre fargene har blitt justert noe. Dette gjenspeiler seg selvsagt også i alle rapportene.

Forbedringer for lesbarhet og brukervennlighet

Det er gjort forbedringer i fargevalg for å øke kontrasten og forbedre lesbarheten i både lyst og mørkt tema (light mode/dark mode), men det er kanskje i mørkt tema endringene merkes best.

Spillerinn2024-08-28123722-ezgif.com-video-to-gif-converter (1)

Det er også gjort tydeligere hva som er det primære og sekundære knappevalget på de ulike sidene, slik at det skal bli enklere og oppleves mer naturlig å navigere rundt i Cube.

Gjennomgående bruker Cube nå oransje knapper for å synliggjøre primærfunksjoner på siden, mens de lyseblå knappene er sekundære funksjoner (det finnes selvsagt enda flere funksjoner som er lengre ned på listen, de har imidlertid ikke dedikerte farger).

I eksempelet fra Mitt Arbeid ser vi at de primære valgene er å starte en utgående eller innkommende aktivitet, mens de sekundære er å velge andre ting (annen utgående aktivitet, lister over oppfølginger og møter, etc).

Har du tilbakemeldinger til oss?

Vi setter stor pris på din ærlige tilbakemelding om hva du synes om Cube, og den visuelle fremstillingen er en viktig del av dette.

Send oss gjerne en tilbakemelding ved å svare på noen korte spørsmål her