Hvordan automatiserer jeg overgang mellom oppdrag med aktivitetsplanlegging?

I alle oppdrag i Cube kan man gjøre det enkelt for brukerne å flytte kunder mellom oppdrag direkte etter utfallsregistrering.

Hvorfor planlegge aktivitet frem i tid?

En kunde i en dataeier i Cube vil ofte ha behov for å være en del av en lengre kundereise, og derved bevege seg mellom forskjellige oppdrag. Hvert oppdrag bør ha et spesifikt formål, og vil ha forskjellige utfall og tilstander som som skal støtte opp under formålet.

Det er flere måter å flytte en eller flere kunder fra ett oppdrag til et annet. Import, segmentering og flytting av enkeltkunder i Kundedetaljer kan flytte kunden umiddelbart.

Noen ganger vil det være ønskelig å planlegge når kunden skal bli ledig i det nye oppdraget. Metoden vi beskriver her er kalt aktivitetsplanlegging og består av to steg

1. En oppdragsansvarlig setter opp oppdraget og bestemmer hvilke utfall som kan føre til flytt av kunder mellom oppdrag, og hva som skal være foreslåtte valg i den forbindelse.

2. Brukeren som skal behandle kunden vil få opp forslaget om å planlegge neste aktivitet når hen velger et av de aktuelle utfallene.

Cube vil så registere utfallet, flytte kunden til valgt aktivitet (oppdrag+segment) og sette en tid for når kunden skal bli ledig i dette oppdraget.

Oppdragsinnstillinger - Aktivitetsplanlegging

Under menyinnslaget på oppdraget - Oppsett/Utfall

er det 3 faner som gjelder utfallsoppsett. Velg fanen "Aktivitetsplanlegging"

Aktivitetsplanlegging-config I utgangspunktet er det ingen utfall som har Aktivitetsplanlegging - så du må velge ett utfall fra rullgardinen og trykke "Legg til..."

AktPlan-legg-til

Du som setter opp Oppdraget må velge hvilke aktiviteter som skal være valgbare som neste planlagte aktivitet, samt antall dager som skal foreslås som standard forsinkelse før kunden blir ledig i den valgte aktiviteten.

AktPlan-modal

Utfallsregistrering for bruker - planlegg neste aktivitet

En bruker som jobber med en kunde og skal registrere utfall der det er satt opp aktivitetsplanlegging vil få opp forslag om å "planlegge neste aktivitet".

AktPlan-MSV

Brukeren kan velge å slå AV planleggingen. Hvis den er PÅ må brukeren velge en av de tilgjengelige aktivitetene, og kan endre den foreslåtte tidsforsinkelsen før kunden skal bli ledig i den nye aktiviteten.

Når utfallet lagres vil følgende skje:

• utfallet lagres som det skal i det oppdraget kunden står i - inkludert evt. SMS utsendelser, produktoppdateringer etc.
  • kunden flyttes umiddelbart til valgt aktivitet (oppdrag/segment) og det blir satt en oppfølgingstid som tilsvarer det antall dager som er valgt som forsinkelse

Merk: Hvis brukeren velger "Lagre og fortsett arbeid på denne kunden"

vil brukeren får beskjed om at dette ikke er mulig, siden kunden har kommet til veis ende i dette oppdraget.

Dersom man har registrert utfallet på en spesifikk valgt kunde vil man bli videresendt til Mitt Arbeid, og dersom man jobber på en utgående aktivitet (dvs liste) vil man få spørsmål om man ønsker å få neste kunde eller stoppe aktiviteten. Hvis det er behov for å gå inn på kunden man akkurat planla neste aktivitet på, vil den finnes i brukerens historikk og kan enkelt hentes opp igjen.

Utfallsregistrering i oppdraget - planlegg neste aktivitet

Det er selvfølgelig mulig å planlegge neste aktivitet også ved registrering av utfall på et utvalg av kundene i oppdraget (les mer om utfallsregistrering i oppdraget her: Hvordan registrerer jeg Utfall på flere kunder samtidig og hva kan det brukes til?).

På denne måten kan man for eksempel registrere utfallet "Utsatt til neste år", som automatisk da sluttfører kundene i oppdraget, og gjør de klare (om 1 år) i neste års aktivitet.